GLB-Vergroeningsgewassen

Het nieuwe Europese landbouwbeleid, beter bekend als Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB), heeft een verplicht 'vergroeningselement'. Waar dit voor dient en of u ook verplicht bent deze vergroening toe te passen, kunt u nakijken op de site voor het nieuwe GLB-beleid van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Kiemkracht kan u verschillende mengsels aanbieden die voldoen aan de eisen van een ecologisch aandachtsgebied.

Hieronder vindt u een greep uit het assortiment van deze zogenaamde vanggewassen:

  • Multi Nemamix

97% bladrammenas (Anaconda) en 3% zwaardherik (Coated Trio). De bladrammenas Anaconda is een multiresistent ras en dus uitermate geschikt voor bestrijding van M.Chitwoodi en bietencystealen. Ook zwaardherik is hiervoor uitstekend resistent.

Zaaihoeveelheid: 25kg/ha.

  • Humusmix

99% Japanse haver (Luxurial) en 1% Engels raaigras (Astrigosa). Dit mengsel geeft een zeer diepe beworteling tot diep in de bouwvoor. Hierdoor vindt ook aaltjesbestrijding plaats op grotere diepte. Ook levert dit mengsel, zoals de naam al doet vermoeden, een ruime hoeveelheid humus.

Zaaihoeveelheid: 60-80kg/ha.

  • Euromix

60% Gele mosterd (Valliant) en 40% Bladkool (Herzog). Voor diegene die minder behoefte hebben aan aaltjesbestrijding maar toch aan de verplichtingen willen voldoen voor een minimale prijs.

Zaaihoeveelheid: 15kg/ha.

  • Turbomax

-15% Engels raaigras, laat tetraploïd (Ovambo 1).
-40% italiaans raaigras, tetraploïd (Danergo).
-30% italiaans raaigras, diploïd (Alamon).
-15% festulolium (Perun).

Tweejarig grasmengsel, snelle opkomst en snelle vestiging met een zeer hoge opbrengst. Dit graszaad is voorzien van een Gromax coating. Dit is op basis van mineralen uit zeewier.

Naast de hierboven genoemde mengsels kunnen wij mengsels voor alle categorieën van het ecologisch aandachtsgebied leveren, zoals het volledige terralifeprogramma van DSV, stikstofbindendegewassen en bloemenmengsels voor akkerranden.